20 Aralık 2013 Cuma

İçli Köfte

2 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta

İçi için:
250-300 grm kıyma 
2-3 soğan
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Maydanoz 
Yeni bahar
1 dolu yemek kaşığı salça

Bu malzemeden 20 tane çıkar.
Bulguru sıcak su ile ıslatın. 10 dk bekletin sonra diğer malzemeleri koyup 15,20 dk yoğurun. Yanınızda su, un ve irmik bulunsun yoğururken yumuşamaşı ve yapışkan bir kıvam alması için gerekecektir. 

Bu karışımdan elinize pinpon topu kadar alın su yardımıyla çanaklar yapıp pişirdiğiniz içi ekleyin ekleyin. Sonra kapatıp yuvarlak şekiller yapın. Çok ince olmasın toplar haşlarken çatlayabilir. 

Kaynamış suda 15-20 dk haşlayın. Suya da tuz atın. Üstüne de 1 yemek kaşığı tereyağı köpürene kadar pişirin köpüğü gidip cız sesi gidince ocağı kapatıp 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ekleyin, haşlanmış köftelerin üzerine gezdirin. 

Ohh mis gibi bir güzel; afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder