26 Temmuz 2013 Cuma

Ramazan pidesi

Ramazan Pidesi:
-1 su bardağı süt (ısıt)
-1/2 su bardağı su (sütü ılıtmak için süt soğumasın gerekirse daha az yada daha çok konabilir.)
-1 yemek kaşığı toz maya
-1 yemek kaşığı şeker
-1,2 damla limon (karışımın kapğı kapatılır, 5-10 dk mayanın kabarması beklenir.)
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yumurtanın beyazı
-1/2 çay kaşığı mahlep (varsa kat)
-Aldığı kadar un (hamur eline yapışmasın, katı da olmasın.)
-Kabarması için 15dk üstü kapatılarak bekletilir.
-Hamur tek pazı yapılır borcama yayılır. Parmaklarla şekil verilir üstüne yumurta sarısı, susam ve çörek otu sürülür. Önceden ısıtılmış 180' fırında pişirilir.
-İndirince üzerine bir tepsi kapatılır yumuşasın diye.
- Malzeme 2 katına çıkarılırsa poğaça hamuru olur.
-Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder