14 Kasım 2009 Cumartesi

PASTIRMALI BULGURLU ISPANAK YEMEĞİ


1kg ıspanak


1 adet orta boy soğan


5-6 dilim pastırma


1 kaşık domates salçası


1 küçük çay bardağı bulgur


2 bardak sıcak su


1 tatlı kaşığı tuz




yapılışı:


ıspanakları kötü sapından ayırıp, 3 kez yıkayın sonra doğrayın. Yine suda bekletin.Sona süzerek ayrı bi kaba alın.


soğanı pembeleşinceye dek kavurun. az da salçayla kavurun.


pastırmayı doğrayıp soğana ekleyin az daha kavurun.


ıspanağı ekleyin suyunu bırakana dek kısık ateşte kavurun, rengi değişince, sıcak suyu ilave edin.


1 tatlı kaşığı tuz ve bulguru ekleyip kısık ateşte bulgur şişinceye dek pişirin.


mmmmmmm afiyet olsun...... eşim çok beğendi, benden demesi....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder