3 Temmuz 2009 Cuma

Sucuklu Semizotu Yemeği




Sebze yemeklerini çok seviyorum. Eşimin pek arası yok ama yemeklere kattığım azıcık sucuk sayesinde o da yiyor artık.... Yaşasın sağlıklı yaşam....

Malzemeler:
  • 1 bağ semizotu
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı domates/biber salçası
  • çeyrek kangal sucuk
  • 1 orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:
Semizotunu yıkayıp temizleyin, incecik kıyın, ama isterseniz fazla küçültmeden de doğrayabilirsiniz.


Tencereye zeytinyağını koyun, soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın. Sonra yarım ay şeklinde ince doğranmış sucuğu ekleyin, az kavurun,domatesleri küp küp doğrayıp, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın. Semizotu suyunu salar ama suyunu çekince 1 su bardağı da sıcak su ekleyin, tuzu eklemeyi unutmayın.


Yemek pişince 2 kaşık kadar bulgur ekleyin. Yemeğiniz kısık ateşte pişince daha güzel oluyor. Bulgur pişince altını kapatın.

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Ne kadar ilginç ilkkez görüyorum denesek mi? ki! :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil