4 Temmuz 2009 Cumartesi

Küp Kek Pasta



Bu tarifi iki kez denedim, yayvan borcamda daha güzel oluyormuş....
























Bu tarifi parfe yapımını ararken buldum. Aldığım site ise Disalin Gözünden Mutfak... Evde kalmış 4-5 dilim kekinizle yaşpastadan daha hafif ama onun tadını aratmayan, çok doyurucu, yanına daha başka tatlı sunmaya gerek kalmayan kolay bir pasta tarifi....


  • evdeki bir artmış 4-5 dilim kek yada hazır kek
  • 1 paket vanilyalı puding

  • 2 poşet kremşanti

  • 1 paket çikolata sosu

  • ıslatmak için sulandırılmış bir reçel

  • hindistan cevizi

Yapılışı:

Keki küçük küpler halinde doğrayın, sonra sulandırılmış reçel ile ıslatın·

Vanilyalı puding 3 su bardağı süt ile pişirin ve 2 poşet kremşantiyi 1 buçuk su bardağı süt ile çırpıp soğuyan pudinge karıştırın....
Hazırlanan kremanın yarısını ilk kek katının üzerine dökün

Sonra yine küp doğranan keklerinizi kramanın üzerine yerleştirin ve yine krema ile kaplayın.

En son çikolata sosu dökülerek dinlenmesi için dolaba kaldırın...

Hindistan cevizi veya istediğiniz bir malzemeyle süslemesini yapın...
Afiyet olsun....

2 yorum: