4 Temmuz 2009 Cumartesi

İrmik Helvası

İrmik helvası babamın en sevdiği tatlıdır. Yapılışı da öyle kolay ki, hemen yemek sonrası hafif bir tatlı size, tabi ölçüyü kaçırmamak gerek...

Malzemeler:

1 su bardağı irmik

2 kaşık margarin ya da tereyağı

1 buçuk su bardağı su

1 buçuk su bardaği şeker

50-100 gr. kadar fıstık


Yapılışı:

Yağla fıstıkları kavurun, çok kararmadan irmiği ekleyin onu da kavurun. Rengi değişene dek kavurun. Sonra bir kapta sıcak suya şekeri ekleyip, ocaktaki irmiğin üzerine azar azar dökün. Arada hafif hafif şeklini bozmadan suyunu çekip koyulaşana dek kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servise hazır... Ben şekil verdim soğuduktan sonra...


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder