3 Mayıs 2009 Pazar

Sultan Lokumu


MALZEMELER:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kadar bulamak için hindistan cevizi
  • 2.5 su bardağı süt


YAPILIŞI:


Un ve tereyağını tencereye koyup kavurmaya başlayın.Birkaç dakika kavurduktan sonra şeker katıp kavurmaya devam edin.Vanilya koyup sütü azar azar ilave edin.Sütü çekene kadar kısık ateşte pişirin.Helva gibi katı oluyor bu sizi korkutmasın karıştırmaya devam edin.
Pişince ocaktan alın.Ilıyınca buzluğa koyup yarım saat elinize yapışmaması için bekletin.Elinizde yuvarlanacak kıvama gelince yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın. Ben elimi sulu tuttum elime yapışmadı...


10-13 parça çıkar, isterseniz süslü kağıtlara yerleştirerek de servis yapabilirsiniz...

Servis anına kadar dolapta bekletin... Tam bir lokum tadı var, afiyet olsun...

3 yorum:

  1. görünüşü pofuduk pofuduk çok güzel eminim tadı da öyledir en kısa zamanda yapcam ben de :)))

    YanıtlaSil